Projecten 2007

De stichting is parallel aan het oprichtingsproces begonnen met het ondersteunen van een vijftal projecten. Dit gebeurde zonder dat er al inkomsten waren, in vol vertrouwen dat er voor de financiering voldoende middelen te vinden zijn. Het studiejaar in India startte in juli voor deze jonge vrouwen:

E. Sophy, 19 jaar
Opgegroeid in de boarding van Vepery, met steun van de Thomas Stichting. Gestart met Teacher Training bij Vandavasi in 2007. Met deze opleiding kan E. Sophy les geven in groepen 1 tot en met 5. Sophy is de vrouw die op (onder andere) de homepage staat afgebeeld in de groen-beige sari.

Arockia Mary, 23 jaar
Momenteel onderwijzeres. Opgegroeid in de weeshuizen in Perambalur en Vandavasi, gesteund door de Thomas Stichting. Gestart met B.ed course in 2007. Met deze opleiding kan Arockia Mary les geven in groepen 6 tot en met 10.

Rakel S., 17 jaar
Heeft met zeer hoge cijfers de Higher Secondary School afgerond in 2006. Op voordracht van Sr. Venantia gestart in 2007. Volgt verpleegstersopleiding aan het Thomas Hospital in Chennai.

Arockia Sylvie, 20 jaar
Zat in de boardings in Pollur en Vandavasi, gesteund door de Thomas Stichting. In 2004 de basisschool en boarding verlaten, daarna gewerkt in soort thuiszorgbaan in Mumbay, ver van huis en haard. Gestart in 2007. Volgt verpleegstersopleiding aan het Thomas Hospital in Chennai.

Sahaya Ugine Mary, 19 jaar
Vader overleden, slachtoffers van de gevolgen van de tsunami want was visverkoopster. In 2007 gestart met korte naaistersopleiding en lening verstrekt voor naaimachine.
©2008 Thomas Foundation for Microcredits: Rekeningnummer 13.57.63.916