Projecten 2009

In 2009 zijn we met een flinke selectie aan kandidaten begonnen, maar na evaluatie van de motivatie en door gewijzigde omstandigheden bij enkele kandidaten, zijn er uiteindelijk slechts drie studentes aan een nieuwe studie begonnen.

J. Jackuline Mary, 18 jaar
Zij was werkzaam in de keuken van het convent in Coimbatore. We hebben haar kunnen plaatsen op de Teacher Training in Vandavasi.

S. Shobeya Sweetlin, 18 jaar
Na een eerste aanvraag voor een opleiding tot stewardess is Shobeya in 2009 begonnen aan een iets andere studie, namelijk aviation hospitality and travel. Het is een relatief dure, eenjarige opleiding, maar wel een die een goed inkomen kan genereren. Daarnaast hebben we met deze studie willen aantonen dat we voor ondersteuning van een breed aanbod aan mogelijke opleidingen openstaan.

A. Prathima, 32 jaar
Prathima heeft twee tantes en twee zussen in de congregatie Franciscan sisters zitten, wat voor ons een extra zekerheid en sociale controle betekend. Zij was al aan een driejarige studie B. Commerce bezig, waarvan ons werd gevraagd het derde jaar financieel te ondersteunen.

©2008 Thomas Foundation for Microcredits: Rekeningnummer 13.57.63.916